Årets nyföretagare i Botkyrka 2014

Postad av & sorterad under Aktuellt.

gala4

Årets Nyföretagare i Botkyrka – QuickBee och Åsa Jansson

Vill spara tid och pengar åt sina kunder.

Under lördagens Botkyrkagala blev företagaren Åsa Jansson från företaget QuickBee AB utsedd till Årets Nyföretagare med motiveringen:

”Årets Nyföretagare har med stor framgång och med sin långa & breda erfarenhet förverkligat sin dröm. Hon brinner för att hjälpa andra företag att bli mer effektiva och att få dem att frigöra tid till annat via kundvårdsprogrammet BuzyBee.

Hon har siktet inställt på att lyckas i sitt entreprenörskap och vill vara en god förebild för andra. Med stor entusiasm, hög kompetens och med ett professionellt förhållande till sin verksamhet och till sina kunder kommer hon att ha alla förutsättningar för att lyckas i sitt företagande.”

Åsa tackar juryn och de som har röstat på henne och hjälpt henne längs vägen. ”Det trodde jag verkligen inte. Förra året var jag nominerad och kom tvåa, efter Maja Robsén från Mammaproffsen, hon är fantastisk! Det var verkligen kul att få priset i år. Även Sussie Björklund från Curves har vunnit tidigare år, så jag är i gott sällskap.”

Åsa har arbetat i över 15 år med att hjälpa företag jobba effektivt och spara både tid och pengar. Sen starten av QuickBee AB, 2011, då hon bestämde sig för att söka nya utmaningar som egen företagare, har mycket hänt.

Främsta anledningen till att starta eget var för att bredda sin kunskap och öka sitt värde på marknaden, men Åsa hittade rätt fort flera områden där företaget kunde utvecklas och växa. Utmaningen för henne var att välja ett område som skulle ta företaget till nästa nivå och det som Åsa brinner för just nu är CRM-verktyget BuzyBee.

Sverige är fullt av stressade företagare som kämpar med sin administration och det är mitt mål att visa dem att kundvård kan vara både enkelt och roligt. Mitt CRM- verktyg BuzyBee hjälper småföretagare att sätta sin verksamhet i fokus och även se hur deras företag mår.

BuzyBee hjälper dig som småföretagare med följande 5 steg:

  1. Frigör tid från administration och gör så att du fokuserar på din försäljning
  2. Gör det enkelt att administrera dina kunder och försäljningaktiviteter.
  3. Hjälper dig att få dina kunder att känna sig sedda, VIP-behandling
  4. Skapar din agenda inför arbetsdagen
  5. Hjälper dig att prioritera och bli inspirerad

Åsa fortsätter och säger ”det finns så otroligt mycket att lära sig som företagare och det är oerhört roligt”. De första två åren la hon ner mycket tid på att lära sig att vara företagare och fick bra hjälp från NyföretagarCentrum Botkyrka/Huddinge. Det senaste året har Åsa arbetat med hur man kan förenkla vardagen för företagare genom att använda rätt verktyg. Hon ser småföretagarnas behov och vill också utveckla program som ligger i tiden och är proaktivt för verksamheten. Företag behöver både mer tid och pengar. Tiden kan då utnyttjas till annat, t ex försäljningen. Pengar kan investeras i nuvarande personal eller rekrytera inom andra områden för att företaget skall komma närmare sitt mål. Ett administrativt system skall vara som ”ett självspelande piano” där varje medarbetare bidrar med en ton till den kompletta melodin säger Åsa Jansson och ler.

Många småföretagare som hon träffar behöver hjälp med sin kundvård. Åsa hjälper dem som har ont om tid och vill ha mer pengar i fickan. Om man kan spara tid på administration och kundvård kan företagarna använda tiden till det som var orsaken till att de startade från början. Förutom CRM-verktyget BuzyBee jobbar hon ständigt med att lära sig mer om effektivisering och tidsreducering, det finns ett stort behov, speciellt hos mindre företag, att bli mer effektiva och få mer gjort.

Åsa Jansson trycker på om detta att bilda sig genom olika nätverk kring sitt företagande. Hon säger att i början tyckte hon att det tog för mycket tid, men idag ser hon värdet i att ha ett nätverk. Vi som är företagare kan hjälpa varandra med råd och tips, vi hittar samarbetspartners och såklart har vi roligt ihop. Självklart hjälper BuzyBee till att hålla koll på ditt nätverk också.

Åsa har stora planer för framtiden och hoppas kunna hitta rätt samarbetspartners för att ta sig mot sina mål. Hon anser att varje människa ska göra det som de är bra på, hon vill därför komplettera sitt företag med de områden hon saknar. Hon har även identifierat ett flertal andra behov, där hon ser affärsmöjligheter för företaget framöver, vilket känns mycket spännande. Det kommer alltid att finnas utmaningar för att växa som företagare och människa.

Hennes utmaning är att försöka hitta stöd och en mentor, som kan ta henne dit hon vill framöver. Hon försöker också prata med kommun och näringslivet, för att vara med och påverka och ge sin syn på hur hon ser på att vara företagare och hur kommunen kan hjälpa till och stödja den enskilda företagaren.

QuickBee AB hjälper företagare att ha roligt på jobbet!